woensdag 2 oktober 2013

Pompoen soep

Nodig:
1 kg pompoen
1 liter water
2 bouillon blokjes kip of groenten
1 theelepel komijn poeder
2 theelepels koriander poeder
3 cm gember geraspt
2 tenen knoflook geraspt
2 uien
3 cm rode curry pasta

bereiding:
uitjes snijden en opbakken met gember knoflook koriander en komijn poeder en de rode curry pasta, afblussen met 1 liter water en bouillon blokjes toevoegen.
pompoen door de helft snijden, de zaden met een lepel eruit halen, in dunne partjes snijden ongeveer 1 cm breed en al die partjes schillen en kleine blokjes snijden, deze in de soep doen en minimaal 30 min koken. daarna pureren met een staafmixer of een blender...

tip:
de curry pasta kun je aanpassen naar smaak 2 cm wanneer je hem licht pittig wil 4 cm wanneer je hem heel pittig wil, ik knip altijd een hoekje van de zak in de currypot en druk daar dan de cm uit die ik nodig heb...

tip:
je kan de curry pasta ook vervangen door sambal... vind ik iets minder lekker... maar kan wel....

tip:
je kan wanneer je de soep te zout vind wat yoghurt op het einde er door roeren....

eet smakelijk liefs louise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten